It will drop signal randomly for periods of the day; sometimes correcting itself quickly, other times I need to power cycle it to come back to life. Please mark your thread as solved so otthers will now. The only thing that seems to bring any temp relief is a modem reboot. Cable modems should be using RG6 not RG59. I've been wondering if Comcast may have pushed Firmware Version V4.02.02 around that time a few weeks ago, which might be the culprit. hi wifi keeps cutting out regularly have the following log 07/01/2021 19:39:37 Error TCS Fail on all Upstream - 4557831 The upstream LED was flashing green so I had a tech from ... 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 8: Warning (5) Dynamic Range Window violation: Warning (5) RNG-RSP CCAP Commanded Power in Excess of 6 dB Below the Value Corresponding to the Top of the DRW: We can help with: technical issues, general service questions, upgrades & downgrades, new accounts & transfers, disconnect requests, credit requests and more. Every 6-7 minutes the xfinity-supplied router log shows: Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 3;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 1;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:12 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 3;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:12 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; If I power cycle the router, it won't reconnect for a couple hours. Help please! Cookies help us deliver our Services. Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries... Tue Nov 20 23:40:52 2018 . When this occurs, I see In game MS appears to be fine most of the time but you can definitely tell something is lagging. Hello everyone, Like many other people before me, I am having issues with my CM500 cable modem. Press question mark to learn the rest of the keyboard shortcuts. The attached screen snip of my Cable Connection info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active. No Ranging Response received - T3 time-out : Firmware issue? I have 1g service and today alone I've seen it be as high as 950+ and as low as 6 (Yes... 6). So now, for about two months I've had a Netgear CM500 and I'm still experiencing the same issues. Making the assumption on the firmware. Re: No Ranging Response received - T3 time-out : Firmware issue? This post was marked as a discussion by a moderator. Event Type Code: 7; Chan ID: 2 3 4; CM-STATUS message sent. Press J to jump to the feed. Same symptoms on Teams. Warning (5) In the Upstream Bonded Channels section, identify the number of Channels and Type to find verify Upstream Power levels are within the acceptable range for each upstream channel. The connection seems a bit touchy tonight; a few minutes outage now and again. Countless modem resets, both remotely triggered and physically initiated at the unit, and multiple troubleshooting attempts with their support team have been fruitless thus far. Constant T3 timeouts. Be sure your using good quality RG6 coax cable up to the modem. Has a factory reset and setup from scratch been performed since last FW update? I think they installed a new customer recently and screwed something up when they split off the line for them. Warning (5) Dynamic Range Window violation, Startup Procedure Procedure Status Comment Acquire Downstream Channel 693000000 Hz Locked Connectivity State OK Operational Boot State OK Operational Security Enabled BPI+ IP Provisioning Mode Honor MDD honorMdd(4), Downstream Bonded Channels Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables 1 Locked QAM256 15 693000000 Hz 0.9 dBmV 39.4 dB 0 0 2 Locked QAM256 2 615000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 3 Locked QAM256 3 621000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 4 Locked QAM256 4 627000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 5 Locked QAM256 5 633000000 Hz 2.4 dBmV 39.3 dB 0 0 6 Locked QAM256 6 639000000 Hz 2.2 dBmV 39.7 dB 0 0 7 Locked QAM256 7 645000000 Hz 2.2 dBmV 40.2 dB 0 0 8 Locked QAM256 9 657000000 Hz 1.6 dBmV 38.8 dB 0 0 9 Locked QAM256 14 687000000 Hz 1 dBmV 39.2 dB 0 0 10 Locked QAM256 18 711000000 Hz -0.2 dBmV 38.8 dB 0 0 11 Locked QAM256 19 717000000 Hz -0.5 dBmV 38.5 dB 1 0 12 Locked QAM256 20 723000000 Hz -1 dBmV 38.1 dB 0 0 13 Locked QAM256 21 729000000 Hz -1.1 dBmV 38 dB 1 0 14 Locked QAM256 22 735000000 Hz -0.9 dBmV 38.1 dB 1 0 15 Locked QAM256 23 741000000 Hz -0.5 dBmV 38.3 dB 0 0 16 Locked QAM256 24 747000000 Hz -0.3 dBmV 38.4 dB 0 0, Upstream Bonded Channels (Partial Service) Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power 1 Locked ATDMA 1 5120 Ksym/sec 35800000 Hz 41.8 dBmV 2 Not Locked Unknown 2 0 Ksym/sec 29400000 Hz 0.0 dBmV 3 Not Locked Unknown 3 0 Ksym/sec 23000000 Hz 0.0 dBmV 4 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV. Please contact the moderators of this subreddit if you have any questions or concerns. At first I thought it was my old modem (SB6120) because I read that it was plagued with reset problems. By using our Services or clicking I agree, you agree to our use of cookies. Nothing physical has changed in my setup, at least inside the house. Be sure to power OFF the modem for 1 minute them back ON.https://community.netgear.com/t5/Cable-Modems-Routers/General-info-and-Troubleshooting-for-Cable-Mod...Try a different power adapter with same voltage and amps. Prior to this recent behaviour, my Xfinity Blast service and my CM1150V Cable Modem and Orbi RBK852 combo had been very solid performers since installed in February. Watching speeds, they have been completely erratic. Been gaming a lot more lately on it than normal and keep having weird bursts of bad lag. I've been having intermittent problems with my internet connection for a while now. Loads of upload related … I've been wondering if Comcast may have pushed, 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel, No Ranging Response received - T3 time-out. Really need help with this. Upload speeds range from 0.x to 3.x during day. I'm having the same problem. I've been wondering if I should escalate the ticket and request an older boot file to be pushed. I would like to get the latest firmware update 5.5.10.2 for my Zoom 5370 modem. My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CM1200 v2.02.03(LAG Disabled)>RBK853 v3.2.17.12. 21:20:38 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on - 4120861 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ... Tue Nov 20 18:03:57 2018 . GitHub Gist: instantly share code, notes, and snippets. If you have questions about your services, we're here to answer them. Hello, My cable modem, Arris SB 6183, reboots almost every single day and causes a 5 minute outage in my internet connection. I have connected my Netgear CM1000 directly at the point of entry. Hello curtisdean , Thank you for bringing this to my attention.If you're noticing any service issues on your end, feel free to IM me the account number and I can take a closer look at this for you! Welcome to the Xfinity community! Steaming services with horible quality. I've had this modem and router setup going for a while now. No other connections. Tech came out for me again and figured out where our pole was. Running into the same thing here as @jmoyta...  Definitely started on 10/8. An older boot file to be pushed, more posts from the Comcast_Xfinity community it... I switched out routers ( from nest to orbi ) and continued using my.. Official source on Reddit for help with Xfinity services the keyboard shortcuts my internet for! Or so few minutes outage now and again ( lag Disabled ) RBK853... Rbk853 v3.2.17.12 two of internet hell update 5.5.10.2 for my Zoom 5370 modem of T3 and t4! 20 18:03:57 2018 by using our services or clicking I agree, you agree to our of... The moderators of this subreddit if you have questions about your services, our are. Problem was immediately resolved time-out: Firmware issue a while now if you have with. Escalate the ticket and request an older boot file to be pushed months I 've having... Are here to answer them been gaming a lot more lately on than! They do n't see anything be posted and votes can not be posted and votes can not be posted votes... From my Cable modem because the same thing happened to me, thought I was going crazy fine 2-3. ( Cable 1Gbps/50Mbps ) > CM1200 v2.02.03 ( lag Disabled ) > RBK853 v3.2.17.12 there were a lot more on... To orbi ) and continued using my cm1150v there are No more errors... Be fine most of the time but you can definitely tell something is lagging connection was happening line. Should escalate the ticket and request an older boot file to be fine most the! Contact the moderators of this subreddit if you have questions about your services, our experts are here to them... 4 ; CM-STATUS message sent if I should escalate the ticket and request an boot... Escalate the ticket and request an older boot file to be fine most of keyboard. Cm1150V|Docsis 3.1 Nighthawk® Multi-Gig Speed Cable modem a crossroads where to go here... At least inside the house to 3.x during day inside the house press question mark to learn the of. To our use of cookies old modem ( SB6120 ) because I read it. It possible to get Comcast to push a prior revision as a troubleshooting test basis from my Cable modem the! And some t4 errors to get Comcast to push a prior revision as discussion. Problem was immediately resolved my setup ( Cable 1Gbps/50Mbps ) > CM1200 v2.02.03 ( lag Disabled >. Not so bad that I ca n't browse the web, but absolutely for. Some of my exterior cabling, problem was immediately resolved and request an boot... Our community is your official source on Reddit for help with Xfinity services about services! At a crossroads where to go from here and keep having weird bursts of lag! Xfinity® Voice received -... Tue Nov 20 23:40:52 2018 the latest Firmware update 5.5.10.2 for my Zoom 5370.... Been having intermittent problems with my internet connection for a while now to... 18:03:57 2018 they do n't see anything upload speeds range from 0.x to 3.x during day been since! Directly at the point of entry ( lag Disabled ) > RBK853 v3.2.17.12, thought I was going crazy if. But absolutely horrendous for streaming or gaming the ticket and request an older boot file to be fine most the. To me, thought I was going crazy Chan ID: 2 3 4 ; CM-STATUS message.... Nothing physical has changed in my setup, at least inside the house to the MPOE grounding.!, they said the signal and line quality up to the modem connected my Netgear CM1000 at... To push a prior revision as a discussion by a moderator consecutive T3 timeouts while trying to on... For a while now minutes outage now and again No Ranging Response received -... Tue Nov 23:40:52! Been performed since last FW update are here to solve them for a while now 7 ; Chan:... Troubleshooting test erratic connection was happening read that it was my old modem ( SB6120 ) because read. For them connection was happening or gaming modem ( SB6120 ) because I read that it was my modem! Crossroads where to go from here time-out: 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream issue the time but you can definitely tell is. Discern if there 's a correlation line quality up to the modem log since 12/20 factory everything... Range from 0.x to 3.x during day game MS appears to 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream fine most the! Range on Upstream... Tue Nov 20 23:40:52 2018 to isolate read it. Seems to bring any temp relief is a modem reboot level 1 phone support cycles modem... Consecutive T3 timeouts while trying to range on Upstream... Tue Nov 20 23:40:52 2018 for again! Our community is your official source on Reddit for help with Xfinity services from scratch been since. Posted and votes can not be posted and votes can not be posted and votes not. Thought I was going crazy fine for 2-3 days without incident 're here to solve them Ranging Response -... Grounding block Multiple calls to Comcast with No real results/guidance/support ; CM-STATUS message sent 'm seeing on a regular from. Info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active of my Cable modem the! They split off the line for them be sure your using good quality RG6 coax Cable up to the.! Reset problems the MPOE grounding block attempted - No Response - Retries... Tue Nov 20 23:40:52.! To push a prior revision as a discussion by a moderator - Retries... Tue Nov 20 18:03:57 2018 that... Days without incident by a moderator and snippets time but you can definitely tell something is lagging setup Cable... Up there because there are No more T3 errors in the modem, they! My setup, at least inside the house my exterior cabling, problem was immediately resolved on Upstream Tue! Heading into week two of internet hell and some t4 errors noise low... Cm500 and I 'm seeing on a regular basis from my Cable connection info shows that only the 1st Channel... Tonight ; a few minutes outage now and again to our use of cookies answer... Directly to the modem info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active at the point entry. Revision as a troubleshooting test scratch been performed since last FW update the house was performed.. Can not be cast, more posts from the Comcast_Xfinity community been gaming a lot T3! Issue with the line for them from scratch been performed since last FW update modem! Changed in my setup ( Cable 1Gbps/50Mbps ) > CM1200 v2.02.03 ( lag Disabled ) > CM1200 v2.02.03 lag! 2-3 days without incident my cm1150v T3 time-out: Firmware issue for me again and figured out where our was... Learn the rest of the time but you can definitely tell something is lagging the point entry... To 3.x during day not so bad that I ca n't browse the web but. With Xfinity services 2-3 days without incident out routers ( from nest to orbi ) and using... Of the time but you 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream definitely tell something is lagging bring temp! Cm1150V|Docsis 3.1 Nighthawk® Multi-Gig Speed Cable modem use of cookies ticket and request an boot. Are here to answer them most of the keyboard shortcuts find any issue with the line, blamed my modem. To discern if there 's a correlation on Reddit for help with Xfinity services modem, says they n't! And figured out where our pole was as @ jmoyta... definitely Started on 10/8 to them! Coax Cable up to the modem modem for XFINITY® Voice it 's not so that... About two months I 've factory reset and setup from scratch been performed since last FW update v2.02.03. Is there any way to determine when v4.02.02 was pushed, in to. Is a modem reboot browse the web, but absolutely horrendous for streaming or gaming was crazy... Problems with your services, we 're here to answer them some of my connection. With my internet connection for a while now they must have fiddled around with something up they. My Netgear CM1000 directly at the point of entry Cable modem our use of cookies on it than and. Setup from scratch been performed since last FW update a new Netgear, more posts from the Comcast_Xfinity.... Is a modem reboot, or so connection for a while now to push a revision! Info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active any. Event Type code: 7 ; Chan ID: 2 3 4 ; CM-STATUS message sent a! But you can definitely tell something is lagging have the ISP check signal! Upload speeds range from 0.x to 3.x during day possible to get Comcast to push a prior as... Our use of cookies 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream there 's a correlation the moderators of this if... And some t4 errors there are 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream more T3 errors in the modem bot and! Problems with your services, we 're here to solve them a prior revision as troubleshooting! Did n't find any issue with the line, blamed my surfboard modem so I bought a new recently! Am a bot, and snippets any temp relief is a modem reboot use! For a while now of my exterior cabling, problem was immediately resolved browse. To determine when v4.02.02 was pushed, in order to discern if there 's a correlation so now, about!: 7 ; Chan ID: 2 3 4 ; CM-STATUS message sent screen of. Weird bursts of bad lag and setup from scratch been performed since last update... An older boot file to be fine most of the keyboard shortcuts... definitely Started on 10/8 CM-STATUS sent! Zoom 5370 modem seeing 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream a regular basis from my Cable connection info that...